Vliv koberce na zvuk v místnosti

Každý z nás zná každodenní hluk, ať je to v práci, doma či venku, proto si přejeme, aby naše domovy byly tiché a vystupovaly z hlučného světa. Zvuk se snadno odráží od stěn a podlah a zvyšuje hluk v místnosti. Dosáhnout změny jde snadno a jednoduše.

Relax

Koberce jsou ideálním řešením pro Vás. Koberce nejsou jen skvělými pomocníky při absorbování hluku, ale také chrání podlahu před jinými vlivy. Pořízením koberce dosáhnete ve Vašem domě, pracovně, ale také i v jiných prostorách klidnější, ale především tišší akustiky. Každý z nás se vždy těší po vykonané práci domů, kde si chce od každodenního hluku odpočinout, a to Vám zajistí odhlučněné místnosti. Výběr koberce, ač se zdá jednoduchý je potřeba dbát při jeho pořízení na jeho vlastnosti. První otázkou při výběru koberce je, zda pořízení bude čistě dekorativní, nebo od něj očekáváte ryze praktické vlastnosti. Z účelu, za jakým koberec pořizujete vyplývá výběr materiálu. Ten je jedním z nejdůležitějších kritérií, nejen že rozhoduje o ceně, ale také o jeho funkčnosti. Dále je potřeba brát na vědomí, do které místnosti koberec pořizujete. V každé místnosti bude na koberec vyvíjen jiný tlak a zátěž. Například v dětském pokoji je pro koberec každodenní zátěž od Vašich ratolestí a je tedy potřeba zvolit správný koberec. Pro lepší akustický zvuk v místnosti je vhodné koberce vybírat s delšími vlasovými tkáněmi. Koberce nejsou jen dobrými izolanty pro hluk, ale zvyšují nám tepelný komfort v domácnosti. Dnešní výběr koberců je velice pestrý a je tedy z čeho vybírat. Jejich barevné provedení je velice rozsáhlé a výběr materiálu je také pestrý. Jejich údržba je velmi lehká dle jejich vlastností. Mimo domácnost nachází podlahové koberce široké použití ve speciálních prostorách.

soundproof-mat

Ve Vaší domácnosti se již nemusíte obávat nadměrné ozvěny a hluku, koberce oceníte nejen vy, ale také členové Vaší domácnosti, ať už jde o děti či o Vaše čtyřnohé mazlíčky. Koberce jsou také vhodné i pro alergiky, vhledem k tomu, že na rozdíl od klasických podlahových krytin, kdy se částice výří v místnosti například pouhým chozením, koberce tedy částice prachu zachycují a nehýří po Vaší domácnosti. Proto výběr podlahové krytiny je velice důležitý a je potřeba tomu věnovat pozornost. Klidné prostředí v naší domácnosti má vliv na naše fyzické, ale také duševní zdraví. Zlepší vaši náladu a podpoří efektivněji naší práci.

choose-carpet

Pro lepší akustické vlastnosti je potřeba vybírat koberce přes celou plochu místnosti nežli místnost doplnit pouze kusovým kobercem, který samozřejmě sníží hluk v místnosti, ale nepohltí takovou část, jako kompletní kobercová krytina v místnosti.

 

autor: Michaela Novotná

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz